Foto - Instagram

Nova optužnica protiv fudbalera Cityja

Teško da će ikad više biti slobodan čovjek: Mendyja još jedna žena optužila za silovanje

M. Šljivak

Zvijezda Manchester Cityja Benjamin Mendy (27) već mjesecima se nalazi iza rešetaka zbog optužbi za silovanje.

Francuski fudbaler suočava se s ozbiljnim optužbama koje bi mu mogle donijeti ogromnu zatvorsku kaznu, ali njegovim nevoljama nema kraja.

Danas je Mendy saznao da ga je i peta žena optužila za silovanje i podignuta je nova optužba protiv Francuza.

On se tako trenutno tereti za sedam tački optužnice za silovanje i po jednoj tački se tereti za seksualni napad protiv pet žena iznad 16 godina.

Uz Mendyja optužen je i još jedan 40-godišnji muškarac imena Louis Saha Matturie, a suđenje će im početi u junu ili augustu naredne godine.

Prvobitno se ovaj duo trebao naći pred sudom u januaru, ali je odlučeno da se ono odgodi za ljeto naredne godine.

Benjamin Mendy je član Cityja od 2017. godine, a klub je saopštenjem suspendovao 27-godišnjeg lijevog beka odmah pošto je uhapšen.

Ako se proglasi krivim Mendy bi mogao dobiti ogromnu kaznu zatvora. Teško da bi ikad više bio slobodan čovjek, a njegova karijera je nakon svega vjerovatno završena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.