Žele iskoristiti situaciju

Pjanića čeka borba za opstanak - i to u Italiji: Hoće li sarađivati s legendom?

Eldar Ganibegović

Sve su prilike da će Miralem Pjanić napustiti Bešiktaš u januaru.

Turski "Sporundibi" nedavno je izvijestio o nekoliko razloga zbog kojih bi Pjanić mogao napustiti aktuelnog prvaka Turske. 

Tako se navodi da je sam fudbaler voljan vratiti se u Barcelonu zbog Xavija koji je zamijenio Ronalda Koemana na klupi katalonskog tima, a za to je zainteresovana i uprava Bešiktaša koja bi tako rasteretila budžet.

Također, navijači nisu zadovoljni stalnim izostancima Miralema Pjanića zbog povreda, kao i lošom formom koja ga je, uostalom, i dovela u Bešiktaš koji je u evropskim okvirima, realno gledajući, nekoliko stepenica ispod Barcelone.

Kako sada navode inostrani mediji, situaciju s Miralemom Pjanićem prati italijanska Genoa koja se bori za ostanak u Seriji A, a njihov trener, legendarni Ukrajinac Andriy Shevchenko, vrlo rado bi u svom timu vidio bh. veznjaka.

Nije navedeno da li bi Genoa u potpunosti otkupila Miralemom ugovor ili bi stigao samo na posudbu do ljeta. Svakako, ukoliko bi bio slučaj da postane novi igrač ovog tima, morao bi se pomirit s manjom platom od one koju ima u Barceloni.

Značio bi to i Miralemov povratak u Italiju u kojoj je doživio vrhunac karijere igrajući prvo za Romu, a onda i za Juventus s kojim je osvajao i šampionske naslove i igrao finale Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. veznjak je za Bešiktaš odigrao ukupno 13 utakmica na kojima je upisao četiri asistencije. 

Što se tiče Barcelone, ugovorom je za katalonski klub vezan do ljeta 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.