Pohvalili se rekordom

Urnebesna objava Zrinjskog: U društvu Bilbije su "malo poznati" Messi, Ronaldo, Mbappe...

Eldar Ganibegović

Nedavno je završen jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon 19 odigranih kola prvoplasirani je ubjedljivo mostarski Zrinjski s 48 bodova, a slijedi ga Tuzla City s 12 poena manje. 

Najzaslužniji za sjajan golgeterski učinak Plemića svakako je Nemanja Bilbija koji je s 18 golova prvi strijelac lige, ubjedljivo ispred svog prvog pratioca, Cityjevog Sulejmana Krpića koji ima 11.

Ukupno u 2021. godini Bilbija ima 24 pogotka u 30 ligaških utakmica, što je rekord Bosne i Hercegovine čime su se pohvalili i iz Zrinjskog uz urnebesnu objavu.

"Iza Nemanje Bilbije je rekordan učinak u 2021. godini u kojoj je postigao 24 pogotka u 30 prvenstvenih utakmica.

Svjetsku ljestvicu predvode Robert Lewandowski (43) i Dušan Vlahović (33), a u društvu našeg kapetana s 24 pogotka još su "malo poznati" Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Kylian Mbappe, Mohamed Salah i Ciro Immobile", napisali su.

Evo o čemu se radi.

Nevjerovatno je da ovo nije bilo dovoljno Nemanji Bilbiji da se nađe na spisku Ivayla Peteva koji je u SAD na prijateljsku utakmicu poveo isključivo igrače iz Premijer lige BiH.

Ispred njega, recimo, našao se napadač Borca Jovo Lukić koji je do sada u aktuelnoj sezoni postigao svega tri gola na 16 odigranih utakmica u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim Lukića, zasluženo mjesto dobio je Sulejman Krpić, za kojeg smo već rekli da je drugi strijelac lige.

Podsjetimo, tu utakmicu u Carsonu naša selekcija je izgubila rezultatom 1:0, a odlučujući pogodak je u 89. minuti susreta postigao Bassett.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.