Koji klub iz Premijer lige je dao najviše bh. reprezentaciji u meču protiv Amerike?

Vrhovac jedini nije igrao

Koji klub iz Premijer lige je dao najviše bh. reprezentaciji u meču protiv Amerike?

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je jutros u prijateljskoj utakmici od Sjedinjenih Američkih Država sa 1:0.

Utakmica se igrala u Los Angelesu, a selektor našeg tima mogao je računati samo na fudbalere iz Premijer lige Bosne i Hercegovine s obzirom da se ne radi o FIFA-inom terminu.

Također, i SAD je bio znatno oslabljen, te je selektor ove reprezentacije dao šansu igračima koji nemaju baš mnogo prilike da igraju za državni tim, te su dobili priliku da se dokažu.

Naš tim je bio znatno oslabljen jer smo od 40. minute igrali s igračem manje kada je Amar Begić dobio direktan crveni karton nakon neopreznog starta nad Acostom.

Zmajevi su uspjeli da sačuvaju svoju mrežu veći dio meča, ali su kapitulirali u 89. minuti. Nakon jedne gužve i odbrane Dizdarevića Bassett je odbijenu loptu prikucao u mrežu.

Kao što smo već naveli Petev je za ovaj meč pozvao igrače iz Premijer lige. Na spisku je bilo 18 fudbalera, a najviše iz Borca i Sarajeva (po četvorica igrača).

Oglasi

Na spisku su bila trojica igrača iz Zrinjskog, dvojica iz Veleža i Tuzla Cityja, te po jedan iz Slobode, Širokog Brijega i Željezničara. Jedini koji sinoć nije odigrao ni minute je Vedran Vrhovac iz Željezničara jer je bilo dozvoljeno šest izmjena, te je neko morao ostati na klupi cijeli meč.

Najviše minuta na terenu proveli su igrači Sarajeva koji su kada se sve sabere imali najveću minutažu (264), a slijedi Zrinjski (242), te Borac (220).

# KLUB IGRAČA MINUTAŽA
1. FK Sarajevo 4 264
2. HŠK Zrinjski 3 242
3. FK Borac 4 220
4. FK Tuzla City 2 161
5. NK Široki Brijeg 1 29
6. FK Velež 2 21
7.. FK Sloboda 1 7
8. FK Željezničar 0 0

Naredne akcije reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuju u martu 2022. godine. U terminu kada se bude igrao baraž za Svjetsko prvenstvo, naša selekcija odigrat će dvije prijateljske utakmice. Imena protivnika tek treba da saznamo.

Nakon toga, u junu nas očekuju četiri utakmice Lige nacija. Četvrtog juna gostovat ćemo Finskoj, a tri dana kasnije dočekati Rumuniju.

Jedanaesti juni rezervisan je za gostovanje Crnoj Gori, a tri dana poslije te utakmice u goste nam ponovo stiže Finska.

Naredne akcije imat ćemo u septembru kada ćemo kraju privesti Ligu nacija i to duelima protiv Crne Gore (23.9), te Rumunije u gostima tri dana poslije.

Početak Svjetskog prvenstva u Kataru zakazan je za 21. novembar, a otprilike mjesec dana ranije reprezentacije bi se trebale okupiti i spremati za najvažniji fudbalski događaj godine.

Dakle, u oktobru možemo očekivati još prijateljskih utakmica, ali mi se nećemo spremati za Mundijal, nego za kvalifikacije za EURO 2024. u Njemačkoj koje će početi u martu 2023. godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Kohom logikom najbolji desni bek lige igra na lijevom beku, ali barem se Krpic dobro kretao i izgledao mlado i borbeno, sad shvaćam zasto je dobio šansu ispred Nemanje.
11 0
Prazina
Kad klub koji superiorno osvoji jesensku titulu daje za ovaj meč igrača tek na trećem mjestu po broju istih tih igrača, onda nema dalje diskusije. Jer u tom timu ne igraju igrači iz Zimbabvea ili iz Iraka već možeš njih 90% imati u vidu. Dakle, trebalo je biti iz Zrinjskog 6 igrača, iz TC 4, a onda ove ostale nekako podijeliti. Ovako se išlo isključivo interesno pozivati ljude
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi