Lijepa priča stiže nam iz Kaknja

Subašić nije zaboravio svog prvog trenera, a on uzvratio: Doktor fudbala, bio je kao Safet Sušić

Eldar Ganibegović

Nedavno je spuštena zavjesa na jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

FK Željezničar je igrao po sistemu toplo-hladno i na kraju je završio šesti s 26 bodova, no idalje ima realne šanse da se bori za izlazak na evropsku scenu.

Možda i najsvjetlija tačka Plavih s Grbavice bio je Sedad Subašić, 20-godišnji Kakanjac, koji je na zasluženom odmoru do desetog januara za kada je zakazan početak priprema ovog kluba za proljetni dio sezone.

Odmor u Kaknju iskoristio je i da obraduje svog trenera iz mlađih uzrasta u FK Rudar Kakanj, Ramiza Husića, kojem je poklonio svoj dres iz FK Željezničar.

Kontaktirali smo i samog Husića, koji je o Subašiću imao samo riječi hvale.

"Pa šta da kažem o Sedadu Subašiću osim - doktor fudbala. Još kao dječak u mlađim kategorijama FK Rudar Kakanj vidjelo se da će postati dobar igrač. Možda mi nećete vjerovati, ali sve je utakmice znao završavati svojim golovima i driblinzima, kao Safet Sušić", govori Husić za SportSport.ba i nastavlja:

"Jedan istinski fudbaler i odličan kao čovjek, insan. Veliki je uzor današnjoj djeci koja treniraju kod nas u Rudaru. Jednom riječju doktor, kako sam ga i zvao dok je igrao kod nas."

Podsjetimo, Subašić se u ljeto 2019. godine priključio juniorima Željezničara, a od ljeta 2020. član je prvog tima.

Ove sezone je odigrao 17 utakmica u Premijer ligi, upisao dvije asistencija, a postigao je i prvijenac i to u 19. kolu kada je na Grbavici svojim golom srušio Široki Brijeg (1:0).

Prema saznanjima do kojih smo došli, Subašić je trebao biti i u avionu za SAD gdje je naša reprezentacija prije pet dana odigrala prijateljski meč protiv domaće selekcije, ali poziv Peteva nije mogao prihvatiti jer nije vakcinisan.

Spomenimo i to da je zajedno s njim u Rudaru trenirao i sadašnji fudbaler Borca Amar Begić, koji je također dobio poziv Ivayla Peteva i u Los Angelesu, nažalost, na debiju zaradio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Ramiz Husić u pitanju, on je u igračkoj karijeri osim za kakanjski Rudar nastupao za Budućnost iz Banovića, njemački Chemnitzer i slovenački Smartno 1928. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je pet utakmica i postigao jedan gol.

Kada je u pitanju trenerska karijera, 48-godišnjak je posvećen samo Rudaru, a osim mlađih selekcija, imao je i nekoliko mandata kao šef stručnog štaba prvog tima stabilnog federalnog prvoligaša.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.