Trener Ivković se neće vraćati?

FK Željezničar potvrdio ostavke, Plavi u međuvremenu dobili novog direktora

Samir Mlaćo
Iz FK Željezničar potvrdili su ostavke predsjednika UO Nazifa Hasanbegovića te članova UO Kerima Karavdića i Mustafe Nurke, što se već danima i najavljivalo.

“Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, Nazif Hasanbegović te članovi UO, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko koji je ujedno obavljao i funkciju v.d. direktora Kluba, podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Do naredne sjednice Skupštine Kluba, a u skladu sa odredbama Statuta, Predsjednik Skupštine će imenovati v.d. Predsjednika Upravnog odbora na period od maksimalno šest mjeseci.

Ovom prilikom, kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Hasanbegoviću, Karavdiću i Nurki na doprinosu te im želi mnogo sreće u budućnosti.

Istovremeno, FK Željezničar obavještava javnost da je nakon konkursne procedure, odlukom UO, Edison Pavlović izabran za novog direktora Kluba. U dosadašnjoj karijeri, Pavlović je, između ostalog, radio na direktorskim pozicijama u Sarajevskom Kiseljaku i Oslobođenju, a na funkciju će stupiti od 3. januara“, stoji u objavi FK Željezničar.

Pokušali smo kontaktirati Hasanbegovića, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Kada je u pitanju status šefa struke Tomislava Ivkovića, on se prema svemu sudeći neće vraćati u Sarajevo, pa će Željezničar u potragu za novim trenerom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nogometaši i dalje čekaju na zaostale plate, pa će biti zanimljivo na Grbavici u narednim danima.

Prozivka je planirana 10. januara, a ko će se pojaviti i ko će predvoditi ekipu, ostaje da se vidi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.