Subašić nije zaboravio svog prvog trenera, a on uzvratio: Doktor fudbala, bio je kao Safet Sušić

Lijepa priča stiže nam iz Kaknja

Subašić nije zaboravio svog prvog trenera, a on uzvratio: Doktor fudbala, bio je kao Safet Sušić

E. Ganibegović

Nedavno je spuštena zavjesa na jesenji dio sezone u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

FK Željezničar je igrao po sistemu toplo-hladno i na kraju je završio šesti s 26 bodova, no idalje ima realne šanse da se bori za izlazak na evropsku scenu.

Možda i najsvjetlija tačka Plavih s Grbavice bio je Sedad Subašić, 20-godišnji Kakanjac, koji je na zasluženom odmoru do desetog januara za kada je zakazan početak priprema ovog kluba za proljetni dio sezone.

Odmor u Kaknju iskoristio je i da obraduje svog trenera iz mlađih uzrasta u FK Rudar Kakanj, Ramiza Husića, kojem je poklonio svoj dres iz FK Željezničar.

Nije zaboravio svog trenera iz mlađih selekcija u FK Rudar Kakanj.Hvala od srca Sedad Subasic 👏👍💪

Posted by Ramiz Husic on Thursday, December 23, 2021

Kontaktirali smo i samog Husića, koji je o Subašiću imao samo riječi hvale.

Oglasi

"Pa šta da kažem o Sedadu Subašiću osim - doktor fudbala. Još kao dječak u mlađim kategorijama FK Rudar Kakanj vidjelo se da će postati dobar igrač. Možda mi nećete vjerovati, ali sve je utakmice znao završavati svojim golovima i driblinzima, kao Safet Sušić", govori Husić za SportSport.ba i nastavlja:

"Jedan istinski fudbaler i odličan kao čovjek, insan. Veliki je uzor današnjoj djeci koja treniraju kod nas u Rudaru. Jednom riječju doktor, kako sam ga i zvao dok je igrao kod nas."

Podsjetimo, Subašić se u ljeto 2019. godine priključio juniorima Željezničara, a od ljeta 2020. član je prvog tima.

Ove sezone je odigrao 17 utakmica u Premijer ligi, upisao dvije asistencija, a postigao je i prvijenac i to u 19. kolu kada je na Grbavici svojim golom srušio Široki Brijeg (1:0).

Prema saznanjima do kojih smo došli, Subašić je trebao biti i u avionu za SAD gdje je naša reprezentacija prije pet dana odigrala prijateljski meč protiv domaće selekcije, ali poziv Peteva nije mogao prihvatiti jer nije vakcinisan.

Spomenimo i to da je zajedno s njim u Rudaru trenirao i sadašnji fudbaler Borca Amar Begić, koji je također dobio poziv Ivayla Peteva i u Los Angelesu, nažalost, na debiju zaradio crveni karton.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Ramiz Husić u pitanju, on je u igračkoj karijeri osim za kakanjski Rudar nastupao za Budućnost iz Banovića, njemački Chemnitzer i slovenački Smartno 1928. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je pet utakmica i postigao jedan gol.

Kada je u pitanju trenerska karijera, 48-godišnjak je posvećen samo Rudaru, a osim mlađih selekcija, imao je i nekoliko mandata kao šef stručnog štaba prvog tima stabilnog federalnog prvoligaša.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pajkan
Znaci zavrsit ce u PSG.....hajde de.
6 0
user1605368976
Ramiz Husic najprgavi igrač 10.06.2005 .utakmica Rudar VELEŽ kada ne birajući sredstva uspjeli da pravom prgavom igrom i pomoću službenih lica uspjeli pobijediti VELEŽ i tako omoguće Jedinstvu ulazak u PL.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi