Francuz želi da promijeni klub

Rangnick priznao da Martial želi da ide, a onda ga "bocnuo" svojim komentarom

Endin Čaušević

Francuski napadač Anthony Martial ne krije želju da ima namjeru napustiti Manchester United već u zimskom prelaznom roku.

Martial je u Manchester United stigao prije više od šest godina iz Monaca za 60 miliona eura, ali mnogi kažu da na Old Traffordu baš i nije opravdao očekivanja.

Ovaj 26-godišnji napadač nema ulogu standardnog prvotimca u Unitedu zbog čega se sve više špekuliše o tome da želi napustiti klub i konačno pronaći ekipu gdje će imati minutažu koju očekuje.

Prethodnih dana engleski mediji uveliko pišu o tome da Martial želi da napusti Crvene đavole već u januaru, te da se nada da će mu klub izaći u susret i neće tražiti za njega previše novca.

O tome je na press konferenciji pričao i trener Uniteda, Ralf Rangnick, koji je priznao da mu je Martial rekao da želi da ide.

No, njemački stručnjak je malo i "bocnuo" francuskog napadača na kraju jer je istakao da ga niko uopšte i ne želi kupiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Martial mi je objasnio da je u Manchester Unitedu skoro sedam godina i da vjeruje da je pravo vrijeme za neku promjenu i da želi da napusti klub. To je za mene u potpunosti razumljivo. Ipak, koliko znam nema nijedna ponuda za njega od nekih drugih klubova. Sve dok je tako on će ostati naš igrač", rekao je Rangnick.

Martial je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao deset mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići samo jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.