Oživio je karijeru

Džanan Musa ne prestaje dominirati, opet je bio fenomenalan

A. Čaušević

Odlaskom u Španiju Džanan Musa je za kratko vrijeme oživio karijeru. 

Nakon što je bio fenomenalan protiv Valencije (33 poena), Musa je bio na vrhunskom nivou i protiv Fuenlabrade.

Breogan je uspio ostvariti vrlo važnu pobjedu u izjednačenom susretu kojeg su domaći prelomili tek u posljednjoj četvrtini. Konačan rezultat glasio je 97:89.

U prve tri dionice niko nije uspjevao da se odlijepi, timovi su se uglavnom smjenjivali u vodstvu da bi Breogan odlučujuću četvrtinu dobio rezultatom 31:20.

Musa je bio poprilično raspoložen za igru. Na kraju je meč okončao sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Dakle, ukupna valorizacija bh. reprezentativca je iznosila 39 poena što je zaista fantastičan učinak i potvrda sjajne forme.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod pobjednika se još istakao Bell Haynes sa 16 poena, dok je porežene sa 22 poena predvodio Alexander.

Inače, s ovom pobjedom Breogan je na omjeru 8:6 te se nalazi među pozicijama koje garantuju učešće u play-offu za prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.