Remi na St. James Parku

Vile su pronosale Manchester United: Đavoli osvojili samo bod kod Newcastlea i mogu biti sretni

Eldar Ganibegović

Newcastle i Manchester United podijelili su bodove u 19. kolu engleske Premier lige, a rezultat je na kraju glasio 1:1.

Svrake stižu do pogotka već u sedmoj minuti, a efektan gol postigao je Allan Saint-Maximin. Gol Francuza pogledajte klikom OVDJE.

Gosti u prvom poluvremenu nisu napravili skoro ništa, a domaćin je mogao i do dupliranja vodstva, no gol Wilsona u 38. minuti poništen je zbog ofsajd pozicije. Upravo je Wilson na kraju prvog dijela morao izaći zbog povrede, a zamijenio ga je Jacob Murphy.

U 48. minuti nova šansa za Saint-Maximina, izašao je sam na De Geu, no španski golman ovaj put uspješniji. Minuta 63. donosi novu šansu za goste, a De Gea ponovo spašava United nakon šuta Frasera. 

Domaći su tražili i penal minut kasnije, no sudija se nije oglasio. 

I kada Newcastle nije iskoristio svoje šanse, jednu situaciju u šesnaestercu domaćih koristi rezervista Edinson Cavani i iz drugog pokušaja postiže gol za 1:1. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Do kraja je Cavani imao još jednu šansu, a Newcastle je propustio još nekoliko prilika da stigne do drugog gola i pobjede. U 87. minuti pogodili su stativu, a u nastavku akcije David de Gea nevjerovatno brani.

Tražili su domaći ponovo penal, ali kaznenog udarca nije bilo.

Crveni đavoli sada su sedmi sa 28 bodova i dvije utakmice manje, dok je Newcastle na 19. poziciji sa 11 osvojenih poena.

U narednom kolu Manchester United će za tri dana dočekati Burnley, dok će Newcastle istog dana u goste Evertonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 19. kolo:

Newcastle 1:1 Manchester United (Saint-Maximin 7'; Cavani 66')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.