Golman Konyaspora

Šehić otkrio da mu je propao veliki transfer, pa pohvalio Miralema Pjanića

Eldar Ganibegović

Bh. golman Ibrahim Šehić igra sjajnu sezonu sa svojim Konyasporom.

Zajedno s još tri bh. fudbalera u ekipi, Konyaspor je drugi na tabeli turske Superlige i pretenduje na plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone.

U prethodnom kolu slavili su protiv Pjanićevog Bešiktaša (1:0), a Ibrahim Šehić je bio igrač utakmice. 

"Kao ekipa smo zaslužili pobjedu, iskoristili smo svoju šansu i napravili dobar posao. Moramo ovakav pristup nastaviti i u drugom dijelu sezone", rekao je Šehić u razgovoru za turske medije, a onda otkrio kako mu je ljetos propao transfer u Galatasaray.

"Prethodnog ljeta moj transfer u Galatasaray je bio gotova stvar. U posljednjem trenutku su se pojavili neki detalji zbog kojih sam ostao u Konyasporu. Sada smo vrlo uspješni", kazao je iskusni golman, a na pitanje o eventualnim ambicijama za titulu prvaka Turske kaže:

"Trabzonspor je ispred nas, ali nastavit ćemo se boriti do kraja. Na kraju sezone želimo se vidjeti u vrhu lige. Naš cilj je s Konyasporom igrati u Evropi."

O svom sunarodnjaku i saigraču iz reprezentacije BiH Miralemu Pjaniću, imao je samo riječi hvale:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"On je izvanredan igrač i moj vrlo blizak prijatelj. Ima izvanredne fudbalske vještine. Nažalost, Bešiktaš nije postigao željene rezultate, a cjelokupna situacija se odrazila i na Pjanića. Siguran sam da će biti mnogo bolji u nastavku sezone."

Nakon 19 kola Konyaspor je drugi na tabeli s 39 bodova, sedam manje od Trabzonspora, a šest više od Višćinog Bašakšehira i bit će do kraja zanimljivo vidjeti ko će se okititi naslovom prvaka Turske.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.