Zmajevi glavni akteri derbija: Šehić igrač utakmice, Pjanić najlošiji igrač Bešiktaša

Konyaspor slavio

Zmajevi glavni akteri derbija: Šehić igrač utakmice, Pjanić najlošiji igrač Bešiktaša

E. Ganibegović

Jučer su derbi 19. kola turske Superlige odigrali Konyaspor i Bešiktaš.

Tim iz Konye na kraju je slavio minimalnu pobjedu od 1:0 pogotkom Ahmeda Hassana u 90. minuti utakmice.

Od prve minute za Konyaspor su igrali Ibrahim Šehić i Amir Hadžihametović, dok je Amar Rahmanović priliku za igru dobio u posljednjih 15-ak minuta. U timu Bešiktaša u početnih 11 bio je Miralem Pjanić.

Ovom pbojedom Konyaspor se zacementirao na drugom mjestu i ozbiljan su kandidat da naredne sezone igraju kvalifikacije za Ligu prvaka.

Bešiktaš za liderom Trabzonsporom kasni 18 bodova i može se reći da se već sada oprostio od titule koju je osvojio prošle sezone.

Stigle su i ocjene za jučerašnje nastupe, a bh. fudbaleri vode glavne uloge. Ibrahim Šehić, kapiten i golman Konyaspora, dobio je, prema portalu SofaScore, najveću ocjenu na utakmici - 8.5. On je imao šest odbrana i jedan je od najzaslužnijih što njegov tim slavi veliku pobjedu.

Amir Hadžiahmetović je dobio pristojnih 7.5, dok je Amar Rahmanović susret završio s ocjenom 6.6.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Miralem Pjanić, koji je dobio propisne "batine" i nekoliko puta bio žestoko fauliran na ovoj utakmici, zaradio je najlošiju ocjenu na utakmici, 6.4. On je susret završio u 81. minuti kada ga je zamijenio Bozdogan.

Opis nije dostupan.

Promo

Top Komentari

Dasler
Može se on vratiti u formu, jeste naš igrač, ali činjenica jeste da je u očajnoj formi.
8 0
aladd0n
Pjanic je odavno najlosiji
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi