Svako mora proći period adaptacije

A igra za Real: "Dođem u restoran da večeram, sjednem za stol, nigdje nikog oko mene..."

Admin Čaušević

Prelazak iz jedne u novu sredinu nikada nije lagan te je neophodno proći period adaptiranja. 

David Alaba je u Bayernu proveo 13 godina, praktično jedna fudbalski život, ali je ljetos odlučio da Njemačku zamijeni Španijom.

U razgovoru za njemačke medije Alaba je govorio o svojim prvim iskustvima u Španiji i periodu adaptacije.

"Vrijeme mi je bila velika promjene. Ljeti u Španiji život popodne potpuno stane. Na početku kada bih išao da večeram, obično bih sjedio sam u restoranu..."

"Došao bih oko 20 sati i večerao, a prve mušterije bi dolazile kada ja završim...", ispričao je sjajni Austrijanac koji se za sada odlično snašao u Španiji.

Alaba je otkrio da mnogi igrači Reala govore engleski, ali da ga jednostavno tjeraju da nauči pričati španski kako bi se što lakše i bolje uklopio.

"To mi je bilo ekstremno važno. Sjećam se kad sam bio u Bayernu, fizioterapeuti su mi uvijek ohrabrivali da sa stranim igračima pričam na njemačkom kako bi se što prije uklopili...", kazao je odlični defanzivac.

Ovaj 29-godišnjak je pohvalio i Carla Ancelottija kazavši za njega da je vrhunska osoba koja voli svoj posao te da ga najviše impresionira njegova glad za trofejima.

Alaba je sjajnim igrama u tandemu sa Militaom učinio da navijači Reala ne žale previše za Sergiom Ramosom i Rafaelom Varanom, štoperskim duom koji je godinama predvodio zadnju liniju Kraljeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.