Posljednji mjeseci za Velšanina u Španiji

Bale nakon devet godina napušta Real Madrid, Ancelotti: Nije povrijeđen, ali nije dobro

Edmir Škorić

Velški reprezentativac Gareth Bale odlazi iz Real Madrida.

Bale nije prijavljen u tim Reala za utakmicu španskog Kupa protiv Alcoyana, a trener Carlo Ancelotti je to obrazložio riječima:

"Bale nije povrijeđen, ali nije dobro. Moramo učiniti sve što možemo da bude dobro".

Bale je odradio samo jedan od posljednjih šest treninga sa saigračima, a ove sezone 32-godišnji krilni napadač je imao dvije teške povrede te je na terenu proveo samo 193 minute.

Njega na terenu nije bilo još od augusta i utakmice protivBetisa, a od tada je samo jednom bio u timu i to na klupi tokom derbija protiv Atletico Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je već devet godina u Realu u koji je došao 2013. iz Tottenhama za 101 milion eura. Prema pisanju madridskog lista As, Real ga neće prodati u januaru, ali je igrač odlučio na ljeto kada mu istekne ugovor promijeniti sredinu.

Njegovim odlaskom Real će uštedjeti oko 30 miliona eura koliko godišnje daje za nogometaša, koji je ukupno u bijelom dresu odigrao 254 utakmice i postigao je 106 golvoa uz 67 asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.