Spektakl u obnovljenom Mejdanu, Sloboda Borcu nanijela prvi poraz

Edmir Škorić

Košarkaši Slobode ostvarili su sigurnu pobjedu u meču prvenstva Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca (87:77).

Bio je ovo duel osmoplasiranog i prvoplasiranog tima i ujedno prilika da publika u Tuzli uživa u novom Mejdanu. Očekivano, dobra posjeta, a oni koji su došli mogli su da uživaju u sjajnoj košarci.

Na kraju, Borac je doživio prvi poraz u 10. meču u prvenstvu nakon što je prethodno slavio devet puta.

Nakon prve četvrtine Sloboda je vodila 23:16, a do poluvremena je "podebljala" prednost na 13 razlike. Imali su domaći i 16 poena prednosti u jednom momentu, a bilo je već tada jasno da Borac neće neporažen napustiti Mejdan.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Durmo je bio najbolji pojedinac meča pošto je u pobjedi Tuzlaka ubacio 17 poena uz 11 skokova, Albijanić je dodao 16 poena, Davis i Lelić takođe su dodali po 16 poena.

Kod gostiju iz Banjaluke Janković je ubacio 14, a Knežević je dodao 13, Kondić 12, Šešlija 11 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.