Nova afera u bh. košarci: "Želimo 20:0, nećemo igrati novi meč, naš klub se degradira"

U Mladosti razočarani potezom Tuzlaka

Nova afera u bh. košarci: "Želimo 20:0, nećemo igrati novi meč, naš klub se degradira"

S. Mlaćo
Novu aferu dobili smo sinoć u bh. košarci.

Naime, košarkaši tuzlanske Slobode za vikend nisu otputovali na meč 9. kola Prvenstva BiH protiv KK Mladost Mrkonjić Grad.

Tuzlaci su uputili zahtjev KS BiH za odgodu meča te istakli da je više igrača pozitivno na koronavirus, a Savez im je bez bilo kakvih konsultacija izašao u susret, tačnije komesar takmičenja Božo Bošnjak.

Ipak, sinoć su igrali meč finala Kupa Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla u punom sastavu i savladali Student 75:51.

Mnogi 'sumnjaju' da su Tuzlaci pod svaku cijenu željeli u tom trenutku izbjeći gostovanje u Mrkonjić Grad, a iz KK Mladost su razočarani.

Direktor Milan Rmuš tvrdi da Mladost sigurno neće igrati novi meč, te da su Savez uputili jasan zahtjev u kojem navode da ovaj meč mora biti registrovan 20:0 u njihovu korist.

“Mi smo jutros uputili zvanični zahtjev Savezu da se utakmice registruje 20:0 za nas. Imali smo sinoć Upravni odbor, otišao je dopis ka komesaru i Upravnom odboru. Tražimo da se meč registruje 20:0, smatramo da je sve urađeno mimo pravila i propisa. Na taj način se omalovaža naš klub i svi naši uspjesi. Niko nas nije nazvao, niko da pita za odgodu, a ni sada da kaže da su zdravi i da se igra... Sve znamo preko portala. Nama je u 21:00 komesar poslao mail da se utakmica odgađa zbog koronavirusa, a sat prije je to izašlo na jednom portalu. Dakle, portal prije zna, nego komesar što obavijesti klub“, priča Rmuš za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Razočarani su u Mrkonjić Gradu odnosom Tuzlaka koji su sinoć igrali u punom sastavu.

“Vidjeli smo da su igrali sinoć, nije mi jasno da nas nisu kontaktirali. Mi smo prošle godine imali koronu, bili smo bez trenažnog procesa, nije nikakav problem to sve dogovoriti, ali na fin način. Nećemo ni mi rizikovati radi nas da se igra kada je takav slučaj, ali ovo nije način... Klub će upotrijebiti sva dozvoljena sredstva da se zaštiti, utakmicu nećemo igrati i očekujemo pobjedu 20:0. To je za nas degradacija kluba, nazvali su nas mnogi košarkaški prijatelji i kazali da to što nam je urađeno nije normalno. Ako u Savezu misle da je to normalno, neka onda rade šta hoće“, jasan je bio Rmuš, direktor KK Mladost Mrkonjić Grad.

Top Komentari

Brazuka
Slobodu izbaciti iz lige ovo je izmišljanje. Kakva korona znali da gube bez davisa koji nije tu. A potrošili velike pare već.
3 6
kurjak
Sad bi sebi pucao u glavu.Čuj neki brđani iz Mrkonjić grada bi da kroje politiku.Ako je savez odlučio i pogriješio što bi klub ispaštao.
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi