Pripreme bh. timova

Dva bh. premijerligaša igraju protiv Hajduka, Željezničar u generalci gostuje na Pecari

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački premijerligaši ubrzo kreću s pripremama, a mnogi već imaju zakazane kontrolne utakmice.

NK Široki Brijeg pripreme počinje 10. januara prozivkom koja će se obaviti u 11 sati u klupskom kampu Musa-Karačić.

Uvodni dio priprema bit će odrađen u klupskom kampu na Blatu, a zatim će uslijediti odlazak na dvanaestodnevne pripreme u tursku Antalyju.

Do odlaska u Tursku momčad Jure Ivankovića odigrat će četiri pripremne utakmice.

Prva je na rasporedu već 16. januara protiv HNK Hajduk Split na Poljudu u 14:30 sati.

Nakon toga slijede utakmice protiv hrvatskog niželigaša ONK Metković (22. januara), premijerligaša FK Velež Mostar (26. januara) i hrvatskog trećeligaša NK Neretvanac Opuzen (29. januara).

Plavo-bijela ekspedicija u Tursku odlazi posljednjeg dana januara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U turskoj pripremnoj bazi Plavo-bijele će testirati ukrajinski prvoligaš FC Mariupol (2. februara), austrijski drugoligaši KSV 1919 (5. februara) i SC Austria Lustenau (8. februara) te slavni i višestruki ukrajinski prvak FC Dynamo Kyiv (10. februara).

Glavnu provjeru pred nastavak sezone Širokobriježani će imati na svojoj Pecari 19. februara, a protivnik će najvjerojatnije biti FK Željezničar. Službena potvrda ove utakmice očekuje se početkom sljedeće sedmice.

Zanimljivo da će osim Širokog Brijega, protiv Hajduka igrati i Velež. Duel Hajduka i Veleža na programu je 22. januara od 14:30 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.