Edis Mulalić novi šef struke FK Željezničar
Foto: Armin Heric/fkz.ba

Povratak na Grbavicu

Edis Mulalić novi šef struke FK Željezničar · Zvanično

S. Mlaćo
Edis Mulalić je novi šef struke FK Željezničar.

Ono što je jučer najavljeno danas je i zvanično potvrđeno iz redova kluba sa Grbavice.

Mulalić će tako naslijediti Tomislava Ivkovića u veoma teškoj situaciji za klub, prije svega financijskoj, a početkom sedmice Plavi će krenuti sa pripremama za drugi dio sezone.

"Edis Mulalić rođen je 23. oktobra 1975. godine u Sarajevu, a za Željezničar je odigrao čak 322 utakmice. Još je u igračkoj karijeri nosio dresove Bayer Uerdingena, Eintrachta i Hamma. Trenersku karijeru počeo je u Omladinskoj školi Željezničar u kojoj je osvojio juniorsku titulu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od februara do septembra 2015. godine bio je pomoćnik Milomiru Odoviću na klupi Plavih, a od septembra 2015. do maja 2016. godine vršio je dužnost šefa stručnog štaba. Ukupno je Želju predvodio na 23 utakmice, ostvario je 16 pobjeda, četiri remija i samo tri poraza.

Nakon Željezničara jednu sezonu bio je trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a potom je u Crnoj Gori bilježio dobre rezultate sa Rudarom, Titogradom i Dečićem", stoji u objavi FK Željezničar.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PlavoBijeli1921
Imaš našu podršku Sablja!
28 2
Mackintosh
Borba za ostanak u lizi. S Tomom smo bili gornji dio tabele, otjeran je, sada slijedi pad
9 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi