Foto - EPA

Katalonci ostali bez pobjede

Barcelona vodila do 89. minute, pa doživjela novi šok

M. Šljivak

Barcelona je u 20. kolu La Lige remizirala na gostovanju kod Granade rezultatom 1:1.

Katalonski klub je na stadionu Neuvo Los Carmenes imao prednost sve do 89. minute kada je domaći tim ipak stigao do  jednog boda.

Nije se igrao lijep fudbal u Granadi. Prvo poluvrijeme donijelo je tek nekoliko pokušaja, ali i jedan poništen gol Luuka De Jonga.

Prvi gol na ovom meču stigao je u 57. minuti. Dani Alves pronalazi De Jonga, a Nizozemac zabija za vodstvo Barce od 1:0.

Nervozni igrači Barcelone uspjeli su do kraja dobiti i crveni karton. Deset minuta prije kraja isključen je Gavi, a Granada je prednost igrača više uspjela da iskoristi i da osvoji bod.

Igrala se 89. minuta kada je Antonio Puertas iskoristio šansu i zabio je za konačan rezultat susreta od 1:1.

Treba istaći da je Dani Alves večeras zaigra za Katalonce i  postao je najstariji fudbaler koji je ikada zaigrao u jednom ligaškom meču za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 20. kolo:

Granada - Barcelona 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.