Prvi čovjek Sarajeva

Mirvić: Drago mi je što po prvi put pričamo o budućnosti, a ne o prošlosti

Endin Čaušević

FK Sarajevo danas je zvanično predstavio novog trenera Aleksandra Vasovskog.

Press konferencija održana je u prostorijama bordo kluba, a pored Vasovskog prisutnim medijima obratio se i predsjednik Upravnog odbora ovog kluba Ismir Mirvić.

"Prije nego što kažem nekoliko riječi o šefu stručnog štaba, drago mi je što prvi put pričam ovdje o budućnosti. Nekako smo rješavali sve probleme iz prošlosti. Kllub je bio pred bankrotom i riješili smo dugove, vratili smo neke ljude u klub. Vasovski je bio naša prva opcija od početka, pun je želje i entuzijazma da nam pomogne. Specijalista je za razvijanje mladih igrača i drago mi je što je s nama tu. Želim mu puno sreće", rekao je Mirvić.

Ko odlučuje o transferima u klubu?

"Mi to radimo kolektivno, imamo tim ljudi koji odlučuje o tome. Taj proces je počeo u novembru i nastavlja se", dodao je.

Da li će biti nekih odlazaka iz ekipe u narednom periodu?

"Sve su opcije na stolu, radimo najbolje za klub. Kupujemo i prodajemo svaki dan".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Klub ste preuzeli u teškoj situaciji, da vidite napredak od svog dolaska?

"Plasman u Evropu i osvajanje Kupa. Stvaranje mladih igrača i dizanje kluba na veći nivo. Radimo 'agresivno' i već se vidi pomak".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.