Premijerligaš s Tušnja objavio

Vojo Ubiparip više nije član FK Tuzla City · Zvanično

Edmir Škorić

Fudbalski klub Tuzla City i Vojo Ubiparip sporazumno su raskinuli ugovor.

Na taj način okončana je dovogodišnja saradnja Ubiaripa i Tuzle Cityja, a sjajni napadač je tokom tog perioda itekako znao da obraduje navijače tuzlanskog kluba.

"Sada već našem bivšem špicu želimo puno sreće u nastavku karijere, te mu se zahvaljujemo za svu radost koju nam je donosio dok je nosio plavi dres", objavio je FK Tuzla City.

On je ove sezone odigrao 10 utakmica u Premijer ligi BiH, ali je samo dva puta bio starter. Nije uspio da postigne nijedan pogodak.

Vojo Ubiparip FK Tuzla City Pozicija: FW

Statistika

10 nastupa
2 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Sezonu ranije imao je sedam pogodaka na 30 nastupa, a 33-godišnjak je prije Tuzle nastupao za Željezničar s kojim je osvojio i Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U bogatoj karijeri nastupao je za nekoliko timova u Srbiji, u Poljskoj je igrao za Lech i Gornik, dok je bio jedno vrijeme i član mađarskog Vasasa.

Bit će zanimljivo vidjeti gdje će ovaj iskusni golgeter nastaviti karijeru i hoće li se zadržati na bosanskohercegovačkim terenima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.