Gdje će igrati Tuzla City i Sloboda ako počnu radovi na Tušnju? Opcije se već naziru

Očekuje se promjena travnjaka

Gdje će igrati Tuzla City i Sloboda ako počnu radovi na Tušnju? Opcije se već naziru · Saznajemo

A. Čaušević

Stadion Tušanj nosi epitet kultnog kada je u pitanju Premijer liga, ali rak rana tuzlanskog hrama fudbala je svakako teren. 

Teren Tušnja nosi epitet najlošijeg u Premijer ligi, posebno je to istaknuto kada se bliži kraj jesenjeg dijela pa se posliej jače kiše ili prvog snijega travnjak pretvori u kaljužu.

Neslužbene informacije do kojih je došao SportSport.ba govore da bi na proljeće konačno moglo doći do renoviranja terena pa Tuzla City i Sloboda već traže moguće destinacije za odigravanje domaćih susreta.

Već ranije je najavljeno da će se mijenjati nekoliko premijerligaških terena, a ogromna je mogućnost da jedan od njih bude i na stadionu Tušanj i to već na proljeće.

Po tuzlanskim kuloarima kruže vijesti da bi Tuzla City svoje domaće susrete mogao igrati u Banovićima, dok u Slobodi razmatraju opciju igranja u Gračanici.

Tuzla City je već u ranijim seznama u nekoliko navrata igrao na stadionu Budućnosti, obično u finišu sezone kada bi se preklapala domaćinstva sa Slobodom koja ima prednost na stadionu Tušanj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda bi domaćin mogla biti na stadionu Luke gdje svoje utakmice igra Bratstvo, ali je upitno da li ovaj stadion ispunjava uslove za odigravanje premijerligaških susreta.

Ne preostaje nam ništa drugo nego da sačekamo zvanične informacije, međutim ukoliko bi zaista došlo do rekonstrukcije stadiona Tušanj sigurno bi i fudbal prodisao u Gradu soli.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Nek igraju u Mejdanu ha ja
0 7
lega
Kako može bit upitno dali stadion bratstva ispunjava uvjete za premijer ligu kad su već bili i igrali u premijer ligi? Ne kontam
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi