Poznat je plan

Zrinjski kreće u pripreme za pohod na titulu prvaka

Eldar Ganibegović

Pripreme za proljetni dio sezone HŠK Zrinjski počet će 17. januara. 

U januaru će Plemići imati tri provjere, sve tri s hrvatskim niželigašima. Prvo će 22. u mjesecu igrati s Neretvom, četiri dana kasnije s Jadranom iz Ploča, a 29. januara s hrvatskim drugoligašem Croatijom iz Zmijavaca.

Nakon turnira u Gabeli koji će se igrati petog i šestog februara, gdje će im mogući protivnici biti domaći GOŠK, Tuzla City i Neretva, dogovorene su utakmice s Krupom devetog februara i Igmanom iz Konjica tri dana kasnije.

Generalka je 19. februara, a protivnik će im biti Leotar iz Trebinja. Ta utakmica najvjerojatnije se igra u Mostaru. Sedam dana kasnije krenut će i Premijer liga, a HŠK Zrinjski će pohod na titulu nastaviti utakmicom kod Rudara u Prijedoru.

Podsjetimo, Zrinjski je nakon 19 odigranih kola prvi na tabeli s 48 bodova, čak 12 više od drugoplasiranog Tuzla Cityja i bit će pravo čudo ukoliko ne osvoje titulu prvaka Bosne i Hercegovine koju brani banjalučki Borac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.