Jedan od najboljih napadača u historiji Premijer lige BiH

Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele: U Meksiku zabio samo jedan gol, a o njemu se i danas priča

Endin Čaušević

Legendarni Alen Škoro sigurno je jedan od najboljih napadača u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine, a o pojedinim golovima koje je postigao u dresu Sarajeva se i danas priča.

Škoro je za Sarajevo debitovao 1999. godine i već tada je bilo jasno da je riječ o sjajnom fudbaleru. Nakon svega godinu dana napustio je Koševo i prešao u Olimpiju, a već narednog ljeta napravio je fantastičan transfer kada je potpisao za Marseille.

Ipak, u Marseilleu se Škoro nije dugo zadržao, te se 2002. godine vratio u Sarajevo što je bio odličan potez. Odigrao je dvije odlične sezone za bordo klub, a nakon toga ponovo je uslijedio odlazak.

Škoro je potpisao za GAK za koji je igrao tri sezone s velikim uspjehom, a nakon toga odigrao je i jednu sezonu za Rijeku.

Legendarni napadač se u Sarajevo vratio ponovo na ljeto 2009. godine, te je i to bio odličan potez. Odigrao je fantastičnu sezonu u kojoj je zabio skoro 20 golova, a onda je na ljeto 2010. godine sve iznenadio odlaskom u Meksiko.

Škoro je u dalekom Meksiku igrao za Queretaro za koji je uspio da upiše deset nastupa i zabio je samo jedan pogodak, ali gol o kojem se i danas priča.

Svoj jedini gol za meksički klub bh. napadač je zabio u pobjedi protiv ekipe Pumas kada je u samom finišu meča škaricama zabio pogodak za 2:1 i erupciju oduševljenja na stadionu Queretara.

Nakon što je napustio Meksiko odlučio se početkom 2011. godine vratiti u Evropu. Škoro je igrao zatim za Austriju iz Klagenfurta, a karijeru je završio u januaru 2013. godine nakon polusezone u Olimpiku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tada je Škoro imao 32 godine i mnogi su smatrali da je prerano otišao u penziju. Nakon toga posvetio se drugim stvarima u svom životu i legendarnog napadača Sarajeva baš i ne možemo vidjeti tako često u medijima.

Navijači Sarajeva su tada imali i sjajno skandiranje s tribina vezano za ovog nekadašnjeg napadača: "Batistuta Gabriele za tebe je Škoro Pele", orilo se nekada na stadionu Koševo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.