Salčin i u drugom dijelu sezone u dresu Veleža?

Stiže na novu posudbu

Salčin i u drugom dijelu sezone u dresu Veleža?

E. Čaušević

Mladi fudbaler Đani Salčin prvi dio sezone proveo je u mostarskom Veležu na posudbi.

Salčin je u Velež stigao pred početak sezone iz Sarajeva na posudbu u trajanju od šest mjeseci, te se vratio u bordo klub krajem prošlog mjeseca.

Ovaj 21-godišnjak je u prvom dijelu sezone u dresu Veleža odigrao 13 utakmica u svim takmičenjima i uspio je da upiše dvije asistencije.

U mostarskom klubu su očito zadovoljni igrama ovog mladog fudbalera, te su odlučni da dovedu Salčina na novu posudbu koja će trajati do kraja ove sezone.

Prema nezvaničnim informacijama Sarajevo i Velež su veoma blizu dogovora i kako stvari stoje Salčina ćemo do kraja sezone gledati ponovo u dresu mostarskog kluba.

Salčin je inače ponikao u Veležu, ali je još kao omladinac prešao u akademiju Sarajeva gdje je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor, te upisao debi u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u bordo dresu odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je i jedan gol. Debi za tim sa Koševa upisao je 25. maja 2019. godine u utakmici protiv GOŠK-a. Ugovorom za Sarajevo je vezan do juna 2024. godine.

Đani Salčin
Đani Salčin FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

7 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
@@Dasler će da zaigra u Iskri iz Bugojna.
Naša dobra stara Iskra iz Bugojna.
A inače @@Dasler je stari " PROFAILER " i veliki poznavalac nogometa.
Stari dobri prijatelju imaš veliki pozdrav :)))))
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi