Musemić želi izlazak u Evropu

FK Tuzla City počeo pripreme: Potpisao Mendeš, Senegalac na probi, cilj Evropa!

Midhat Šljivak

FK Tuzla City počeo je danas pripreme za drugi dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovini.

Trener Husref Musemić izvršio je prozivku igrača, a na njoj su se pojavila dva nova imena. To su Senegalac Pape Lo (22) i hrvatski fudbaler Adrian Mendeš (20).

Lo igra na poziciji lijevog beka i pokušat će se nametnuti Musemiću u narednom periodu. Igrao je ranije u italijanskim niželigašima, te Hrvatskoj i Litvaniji.

S druge strane veznjak Adrian Mendeš dolazi iz Orašja. Igrao je za Osijek, Vukovar i slovenački Fužinar. Proteklih šest mjeseci proveo je u Orašju.

Trener Tuzla Cityja Husref Musemić ističe kako je cilj izlazak u Evropu.

"Uspjeli smo zadržati kostur ekipe. Pokušat ćemo dovesti još neke igrače, nema velike ponude i nećemo siliti. Želimo kvalitetna pojačanja".

"Imamo na raspolaganju 17 igrača i tri golmana. Novi je igrač Mendeš. Doffo je opravdano odsutan", rekao je Husref Musemić na press konferenciji i nastavio je:

"Želimo neke stvari ispraviti iz prvog dijela sezone. Nadam se da ćemo se radovati u maju mjesecu i da ćemo izboriti Evropu".

Kapiten kluba Ajdin Nukić je dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Najbitnije da je ostao kostur ekipe. Radujem se povratku treninzima. Pauza brzo prođe, ali svi smo ispratili program i došli smo spremniji. Poželio bih da pripreme prođu bez povreda. Želimo ući što spremini i bolji u drugi dio sezone", rekao je Nukić.

Tuzla City je na drugoj poziciji nakon prvog dijela sezone s 36 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.