Vojo Ubiparip više nije član FK Tuzla City

Premijerligaš s Tušnja objavio

Vojo Ubiparip više nije član FK Tuzla City · Zvanično

E. Škorić

Fudbalski klub Tuzla City i Vojo Ubiparip sporazumno su raskinuli ugovor.

Na taj način okončana je dovogodišnja saradnja Ubiaripa i Tuzle Cityja, a sjajni napadač je tokom tog perioda itekako znao da obraduje navijače tuzlanskog kluba.

"Sada već našem bivšem špicu želimo puno sreće u nastavku karijere, te mu se zahvaljujemo za svu radost koju nam je donosio dok je nosio plavi dres", objavio je FK Tuzla City.

On je ove sezone odigrao 10 utakmica u Premijer ligi BiH, ali je samo dva puta bio starter. Nije uspio da postigne nijedan pogodak.

Vojo Ubiparip
Vojo Ubiparip FK Tuzla City FK Tuzla City Pozicija: FW

Statistika

10 nastupa
2 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Sezonu ranije imao je sedam pogodaka na 30 nastupa, a 33-godišnjak je prije Tuzle nastupao za Željezničar s kojim je osvojio i Kup BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U bogatoj karijeri nastupao je za nekoliko timova u Srbiji, u Poljskoj je igrao za Lech i Gornik, dok je bio jedno vrijeme i član mađarskog Vasasa.

Bit će zanimljivo vidjeti gdje će ovaj iskusni golgeter nastaviti karijeru i hoće li se zadržati na bosanskohercegovačkim terenima.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi