Araujo ne planira ići

Navijači Barcelone ne moraju se brinuti za svog dragulja

Eldar Ganibegović

Ronald Araujo je jedan od najvažnijih kotačića u ekipi Barcelone.

Ovaj 22-godišnji urugvajski defanzivac kada je zdrav, neizostavan je član prve postave Barcelone, a prije nekoliko noći u polufinalu španskog Superkupa igrao je s tek operisanom rukom, te je pokazao koliko voli klub.

U Barceloni je Araujo od 2018. godine kada je stigao iz urugvajskog Boston Rivera, a navijači ne moraju brinuti oko njegovog ostanka na Nou Campu.

Naime, sjajnom fudbaleru ugovor s Blaugranom ističe na ljeto 2023. godine, no Flavio Perchman, agent Arauja, izjavio je nešto što je oduševilo navijače Barcelone.

"Ronald je fudbaler Barcelone i ima još godinu i po važećeg ugovora. Međutim, on je vrlo sretan u Barceloni i želi nastaviti svoju karijeru", rekao je Perchman.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Araujo je ove sezone za Barcelonu odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima, a postigao je i dva gola.

Za urugvajsku reprezentaciju nastupio je na pet utakmica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.