19. kolo Bundeslige

Lewandowski natrpao mrežu Kolna, zakuhava se borba za Ligu prvaka

Eldar Ganibegović

U terminu od 15:30 odigrano je pet utakmica 19. kola njemačke Bundeslige.

Minhenski Bayern je kao gost s 0:4 razbio Koln. 

Prvi gol vidjeli smo već u devetoj minuti. Muller asistent, a Lewandowski pogađa za 0:1. Petnaestak minuta poslije, Muller ponovo asistent, a Tolisso duplira vodstvo prvaka Njemačke.

U 31. minuti Uth je pogodio mrežu Neuera, ali mu je gol poništen zbog ofsajda. To je bilo otprilike sve što smo vidjeli od Kolna.

U drugom poluvremenu show Sanea i Lewandowskog. Nijemac dva puta asistira, a Poljak dva puta pogađa u kompletira hat-trick za konačnih 0:4.

Union Berlin je na svom terenu s 2:1 savladao Hoffenheim. Vodili su gosti od 16. minute autogolom Baumgartla, no samo šest minuta kasnije izjednačio je Voglsammer. Pobjedu timu iz glavnog grada donosi Promel u 73. minuti utakmice.

Leipzig je na gostovanju kod Stuttgarta opravdao ulogu favorita i slavio s 0:2. Silva je doveo goste u vodstvo iz penala u 11. minuti, a Nkunku u 70. minuti potvrđuje pobjedu.

Mainz je s minimalnih 1:0 pogotkom St. Justea u 48. minuti slavio protiv Bochuma, a treba istaći da je Bochum imao priliku da dođe do vodstva u 32. minuti, no Polter je bio neprecizan s 11 metara.

Jedinu utakmicu su na Volkswagen Areni odigrali Wolfsburg i Hertha.

Od 18:30 sastaju se Borussia Monchengladbach i Bayer Leverkusen, a podsjetimo da je jučer Borussia Dortmund s 5:1 deklasirala Freiburg.

Bayern je sada s 46 bodova prvi na tabeli sa šest poena ispred Borussije, a borba za Ligu prvaka je itekako interesanta. Razlika u broju bodova od trećeg do desetog mjesta je samo četiri, a redom se tu nalaze Hoffenheim, Union Berlin, Freiburg, Leverkusen, Leipzig, Koln, Mainz i Eintracht Frankfurt.

Bundesliga, 19. kolo:

Koln - Bayern 0:4

Union Berlin - Hoffenheim 2:1.

Stuttgart - Leipzig 0:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mainz - Bochum 1:0

Wolfsburg - Hertha 0:0 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.