Meč završen rezultatom 2:2

Coutinho u debiju spasio Aston Villu i donio remi protiv Manchester Uniteda

Endin Čaušević

Aston Villa i Manchester United večeras su remizirali na Villa Parku (2:2) u meču 22. kola engleskog Premiershipa.

Manchester United je odlično otvorio večerašnju utakmicu i već u šestoj minuti poveo je sa 1:0. Bruno Fernandes je uspio da postigne gol, ali mora se priznati da je golman domaćih napravio nevjerovatnu grešku.

Crveni đavoli su dobro izgledali u ovoj utakmici i činilo se da bi mogli s tri boda napustiti Birmingham.

United je u 67. minuti uspio da udvostruči svoju prednost kada je Fred asistirao za Brunu Fernandesa koji ponovo matira golmana Aston Ville za 2:0 i slavlje gostujućih navijača.

Tada se činilo da će United pobijediti, ali onda je Steven Gerrard u igru ubacio debitanta Philippea Coutinha.

Dojučerašnji igrač Barcelone unio je veliku promjenu i donio je svom timu remi. U 77. minuti Villa je smanjila na 1:2 kada je Ramsey pogodio na asistenciju Coutinha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo pet minuta kasnije Brazilac je ponovo bio u centru pažnje. Ovaj put Ramsey je bio asistent, a Coutinho sa pet metara pogađa praznu mrežu za 2:2 i veliko slavlje na tribinama navijača Aston Ville.

Domaći su do kraja meča pokušali da dođu do potpunog preokreta, ali se rezultat nije mijenjao i ostalo je 2:2.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.