FOTO: EPA

Cagliari poražen na Olimpicu

Roma napokon slavila: Penal bio dovoljan za minimalac protiv tima sa Sardinije

Haris Zilić

U 22. kolu Serije A Roma je na Olimpicu dočekala Cagliari.

Vučica je ušla kao favorit u ovaj duel i to su pokazali na terenu.

Stvorili su Rimljani nekoliko dobrih prilika pred gostujućim golom, imali su i sjajnih akcija, uputili su 15 udaraca prema protivničkom golu, ali na kraju smo vidjeli samo jedan pogodak.

Trenutak odluke desio se u 33. minuti kada je Oliveira sa penala pogodio za 1:0 i ispostavit će se na kraju donio trijumf timu kojeg sa klupe predvodi Jose Mourinho.

Roma je sada na šestoj poziciji sa 35 bodova, šest manje od Juventusa i šest manje od četvrtplasirane Atalante, ali i dvije utakmice više od tima iz Bergama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Trijumfom protiv Cagliarija Roma je prekinula loš niz od tri utakmice bez trijumfa u prvenstvu.

Sa druge strane ekipa sa Sardinije je u opasnoj ozni. Cagliari je trenutno na 18. mjestu sa 16 bodova i utakmicom više od Venezie koji je prvi tim u sigurnoj zoni i koja ima dva boda više od Cagliarija kojem do kraja sezone predstoji žestoka borba za opstanak u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.