FOTO: A. Čaušević

Plemići počeli pripreme

Nakon prozivke fudbaleri Zrinjskog odradili i trening, tri igrača bila opravdano odsutna

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog počeli su sa pripremama za proljetni dio sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Plemići su na pauzu otišli kao lideri i imaju veliku šansu da osvoje novu titlu prvaka Bosne i Hercegovine, obzirom da su i najviše pokazali u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Na današnjoj prozivci trener mostarskog kluba Sergej Jakirović imao je 22 igrača, dok su tri bila opravdano odsutna.

Na prozivci su se pojavili: Čondrić, Soldo, Kukić, Ćorluka, Memija, Jakovljević, Barišić, Magdić, Marić, Bekić, Savić Igor, Bašić, Kamenar, Tičinović, Malekinušić, Juranović, Jukić, Šakota, Bilbija, Hadžić, Sabljić, Šipovac, a opravdano su odsutni bili Savić Vojin, Zlomislić i Prskalo.

Nakon prozivke i press konferencije održan je i prvi trening na kojem je fokus bio na fizičkoj spremi igrača, a Jakirović je predstavio i plan priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sutra imamo ljekarske preglede nakon čega idemo u Međugorju gdje ćemo se zadržati do subote i odigrati s Neretvancem pripremnu utakmicu. U nedjelju imamo slobodno, ponedjeljak opet ovdje trening i ponovo put za Međugorje. Tako ćemo raditi u četiri navrata kao i prošle sezone. Igramo potom s Jadranom iz Ploča (26. januar) , pa Croatia Zmijavci (29. januar) tako da ćemo postepeno dizati težinu protivnika i minutažu igračima. Imamo gostovanje na turniru u Gabeli, a nakon toga igramo s Krupom i Igmanom. Imamo termin i 16. februara i to namjerno čuvam ako bi se pojavio neka jača ekipa. Generalku imamo u Trebinju protiv Leotara. Jedina želja mi je da budemo zdravi, da napravimo što smo planirali i dobro se spremimo i nastavimo tamo gdje smo stali", rekao je Jakirović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.