Odlični stručnjak produžio saradnju s Plemićima

Šulenta: Jakirović je bio glavni kandidat za selektora BiH, hvala Bogu odabrao je Zrinjski

Admin Čaušević

Za Sergeja Jakirovića se može reći da je donio blagu revoluciju u klupski bh. fudbal. 

Pod vodstvom Jakirovića je odigrao impresivnu polusezonu sa oborenim nizom rekorda. Titula je praktično već u sefu te Plemići mogu početi hladiti slavljenički šampanjac.

Perspektivnog stručnjaka je u svojim redovima želio i Dinamo, ali je on odlučio ostati na klupi višestrukog prvaka BiH.

Da stvar bude bolja za Zrinjski danas je stiglo i produženje saradnje do 2024. godine. Svoje oduševljenje zbog toga nije krio i dopredsjednik mostarskog kluba Danko Šulenta.

"Ovdje imamo glavnog igrača, kapetana parade, od kojeg puno očekujemo i u budućnosti. Dobili smo ono i što smo tražili koji je 24 sata posvećen nogometu i HŠK Zrinjski. Identicifirao se sa klubom, mogu ga smatrati pravim dijelom klubom.

"Iznimno smo zadovoljni što smo se uspjeli odhrvati velikanu ovih prostora, GNK Dinamo, i što je trener ipak prepoznao da ovdje ima šta napraviti i pokazati te razvijati karijeru."

"Siguran sam da će doći vrijeme da će preuzeti Dinamo ili neki drugi klub, ili neku reprezentaciju iz našeg podneblja. Znate da je bio i najozbiljniji kandidat za reprezentaciju BiH, hvala Bogu pa je odabrao Zrinjski."

"Želim mu da nastavi raditi kao do sad. Bolje ne mora jer i ovo što je pokazao je dovoljno za jedan veliki iskorak u bh. nogometu", kazao je Šulenta.

Dodajmo i to da u novi ugovor između Jakirovića i Zrinjskog nije umetnuta otkupna klauzula.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.