Reljić potpisao

Borac predstavio novo pojačanje u ofanzivnom dijelu · Zvanično

Edmir Škorić

Mladi ofanzivni vezni i krilni nogometaš Ljubiš Reljić novi je član Borca.

Banjalučani ostaju bez Gorana Zakarića, koji je pred transferom u Saudijsku Arabiju, ali stigao je 22-godišnji Reljić.

Ovaj bivši igrač Borca bio je u Tekstilcu iz Dervente, gdje je i ponikao, no sada se ponovo vraća u Banjaluku.

On je u Prvoj ligi Republike Srpske odigrao 12 utakmica i postigao je tri gola, a s Borcem je potpisao ugovor na godinu dana.

Reljić se priključio pripremama Borca, koji je ranije doveo Gorana Brkića iz Tuzla Cityja te Ivana Grgića iz Širokog Brijega, a prije desetak dana predstavljen je i Tomislav Ivković, koji je radio kao trener Željezničara, dok će u Banjaluci obnašati ulogu sportskog direktora.

Borac je prvi dio sezone završio na trećem mjestu s 30 bodova i nastavit će borbu za plasman u Evropu, ali ranijim odlaskom Stojana Vranješa ovaj tim je svakako puno izgubio.

Pripreme Borca

Borac je prije 11 dana startao s pripremama. Prvi dio priprema će premijerligaš iz Banjaluke odraditi u svom gradu, dok će glavni dio priprema biti odrađen u turskoj Antaliji od 27. januara.

Što se tiče priprema, u Antaliji Borac ima zakazanih pet kontrolnih utakmica. Prva utakmica na programu je 31. januara, a protivnik će biti Šahtjor Soligorsk.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šest dana kasnije slijedi utakmica protiv ruskog Arsenala Tula, a zatim utakmica protiv ukrajinske Aleksandrije 09. februara.

Borac će 12. februara odmjeriti snage s Dnjiprom, a par sati kasnije protiv poljuske Resovie, što će biti ujedno i kraj turneje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.