Karijeru nastavlja u Srbiji

Mujezinović napustio Željezničar i ekspresno pronašao novi klub

Endin Čaušević

Mustafa Mujezinović odlučio je da napusti FK Željezničar, te će karijeru nastaviti u Srbiji.

Željezničar je nakon završetka prvog dijela sezone ostao bez nekoliko prvotimaca, a među njima je i Mustafa Mujezinović koji je odlučio da napusti Grbavicu.

Mujezinović nije počeo pripreme za drugi dio sezone sa sarajevskim klubom i bilo je jasno da ga u nastavku sezone Premijer lige nećemo gledati u dresu Željezničara.

Ovaj 28-godišnji fudblaer je nakon dvije godine odlučio da napusti Željezničar i prema svemu sudeći karijeru će nastaviti u Srbiji. Mujezinović je odlučio da prihvati ponudu Novog Pazara, a uskoro se očekuje i zvanična potvrda.

U prvom dijelu sezone Mujezinović je odigrao 18 utakmica u Premijer ligi za Željezničar, te je uspio postići jedan pogodak i dodati još jednu asistenciju.

Mustafa Mujezinović FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

18 nastupa
18 kao starter
1 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
1 golova

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je u svojoj dosadašnjoj karijeri pored Željezničara nastupao još za visočku Bosnu, Olimpik, Westfaliju Wethmar, Igman iz Konjica i Velež.

U protekle dvije godine u dresu Željezničara odigrao je ukupno 81 utakmicu i upisao je učinak od šest golova i osam asistencija. Njegov odlazak će sigurno biti novi udarac za ekipu Edisa Mulalića s obzirom da je bio jedan od najstandardnijih igrača u ekipi Plavih.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.