Crnčević nakon odlaska iz Željezničara seli u daleki Kazahstan

Potpisao za bivšeg prvaka ove zemlje

Crnčević nakon odlaska iz Željezničara seli u daleki Kazahstan

E. Ganibegović

Bivši fudbaler Željezničara Mate Crnčević karijeru će nastaviti u Kazahstanu.

Ovaj 26-godišnji fudbaler proteklu polusezonu proveo je na posudbi iz Dinamo Zagreba u Željezničaru za koji je odigrao 17 utakmica, a sada će karijeru nastaviti u Aziji.

Crnčević je u slobodnom transferu otišao u bivšeg prvaka Kazahstana, ekipu Aktobea, s kojim je potpisao ugovor do kraja 2022. godine.

Mate je inače dijete Dinama, igrao je još za Neretvu iz Metkovića, Cibaliju, Hrvatski Dragovoljac, a Kazahstan mu je, nakon Bosne i Hercegovine, drugi inostrani angažman van Hrvatske.

Zanimljivo je da je ovaj fudbaler odigrao i sedam utakmica za mlađe uzraste reprezentacije Hrvatske i uspio postići jedan gol.

Benjamin Šehić novi igrač Željezničara

Ovaj 23-godišnjak vraća se na Grbavicu nakon gotovo četiri godine i istakao je veliko zadovoljstvo što je ponovo član najdražeg tima.

Oglasi

"Neopisiv je osjećaj ponovo biti na Grbavici, ko god me poznaje, zna za moju beskrajnu ljubav prema instituciji zvanoj FK Željezničar".

"Danas je veoma poseban dan za mene jer je došlo vrijeme da se vratim u klub za koji me veže mnogo emocija i uspomena i bit će mi izuzetna čast i zadovoljstvo da nosim plavo-bijeli dres", kazao je Šehić za zvaničnu stranicu kluba.

Šehić je prošao omladinske selekcije tima s Grbavice.

Igrao je na posudbi u bugojanskoj Iskri, a potom je potpisao ugovor sa Goraždem. Nakon sezone u Goraždu prelazi u Igman, a potom u TOŠK iz Tešnja

Za TOŠK je odigrao 28 utakmica, dao pet pogodaka i sakupio četiri asistencije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Prazina
Iz Željezničara najbolji odoše u Zrinjski, Kazahstan..........., a u Želju s druge strane dođoše ljudi iz federalne lige kao velika pojačanja?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi