Trebao je ići, ali...

Krvnik Zmajeva postigao gol koji ga je "koštao" već dogovorenog transfera

Eldar Ganibegović

Inter je prije nekoliko dana izborio plasman u četvrtfinale italijanskog Kupa gdje će igrati protiv Rome.

Prvaci Italije teškom mukom su nakon 120 minuta igre izbacili Empoli. Nakon 2:2 poslije 90 minuta, u produžecima pobjedonosni gol postiže Sensi i donosi Interu plasman među osam najboljih.

Jako zanimljiva priča krije se iza ovog gola i iza ove utakmice, s obzirom na to da je to trebala biti posljednja Sensijeva utakmica za Inter, te je već sutradan planirano da bude predstavljen u Sampdoriji.

Ipak, u pomenutoj utakmici već u petoj minuti se povrijedio Joaquin Correa, koji će s terena duže odsustvovati, a Sensi je kasnije iskoristio svoju šansu i privolio čelnike Intera da ga zadrže u svojim redovima.

U susret zgusnutom rasporedu koji ima, logično je da Inter razmišlja da zadrži Sensija, a konačnu odluku saopštit će mu vrlo brzo.

Sensiju je pomenuti pogodak bio prvi za Inter ove sezone u 12 utakmica.

Treba se podsjetiti i na to da je Sensi na neki način krvnik Zmajeva iz utakmice njegove Italije i naše reprezentacije u Ligi nacija 2020. godine. Edin Džeko je u Firenci donio vodstvo našoj selekciji, a aktuelne prvake Evrope poraza je spasio Sensi s(p)retnim pogotkom, pa je završeno 1:1.

Ukupno je Sensi nastupio osam puta za Italiju, a postigao je tri gola. Osim pomenutog gola protiv BiH, pogađao je u pobjedama nad Lihtenštajnom i Litvanijom.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.