Niko u Evropi ove sezone nije napravio ono što je napravio Inter

U sjajnoj su formi

Niko u Evropi ove sezone nije napravio ono što je napravio Inter

E. Ganibegović

Inter i ove sezone igra u sjajnoj formi.

Trenutno su lideri u Seriji A i na dobrom su putu da odbrane naslov prvaka, u Kupu Italije dogurali su do četvrtfinala, igrat će osminu finala Lige prvaka, a prije devet dana pobjedom protiv Juventusa osvojili su i italijanski Superkup.

Osim što su već osvojili trofej i u igri su i za preostala tri, statistički stručnjaci iz Opte donose sjajnu statistiku koja pokazuje koliko Inter ima širok kadar.

Naime, čak 20 različitih igrača Intera postizalo je golove za Inter u svim takmičenjima ove sezone. Nijedan drugi klub u najboljih pet evropskih liga ne može se pohvaliti ovim učinkom.

Inter uistinu djeluje kao pravi kolektiv i to je možda i formula za uspjehe koje prave.

Naravno, jedan od tih 20 igrača je i Edin Džeko. Dijamant je na 28 utakmica za Inter postigao 11 golova i dodao sedam asistencija.

Pod upitnikom utakmica Intera i Venezije

Naredna utakmica prvake Italije očekuje već sutra kada u 23. kolu Serije A dočekuju ekipu Venezije, no vrlo lako bi se moglo desiti da se taj susret na Giuseppe Meazzi i ne odigra.

Naime, virus COVID-19 pokosio je osam igrača i šest članova stručnog osobolja Venezije i utakmica bi mogla biti odgođena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Novo pravilo Serije A kaže da ukoliko ekipa ima devet pozitivnih igrača, utakmica mora biti odgođena.

Podsjetimo, Interu je početkom godine odgođeno i gostovanje kod Bologne, nakon što je domaći tim pokošen koronom. Igrači Intera i sudijska trojka su se pojavili na terenu, no domaćina nije bilo i utakmica se morala otkazati.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi