Premier liga

Kartonijada na Goodisonu, Gerrardova Villa upisala novu pobjedu

Edmir Škorić

U drugom meču 23. kola engleske Premier lige Aston Villa je slavila na Goodison Parku protiv Evertona s 1:0.

Tim Stevenea Gerrarda vezao je nekoliko dobrih utakmica. Nakon osvojenog boda protiv Manchester Uniteda, vrijedna pobjeda na gostovanju kod Evertona.

Važnu ulogu igrala su ovozimska zvučna pojačanja Philippe Coutinho i Lucas Digne, a ovaj drugi je asistirao za jedini gol na meču koji je postigao Buendia u 45. minuti.

Sudija Pawson imao je pune ruke posla i on je podijelio čak osam žutih kartona, što dovoljno govori o intenzitetu i važnosti samog meča.

Everton je s 19 bodova ostao na 16. mjestu i samo je pet bodova iznad opasne zone, dok je Villa sa 26 bodova zauzela 10. mjesto. Vilenjake u narednom kolu čeka duel s Leedsom kod kuće, dok će Everton na gostovanje kod pretposljednjeg Newcastlea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.