Dobio zanimljiv telefonski poziv: Luis Suarez pravi transfer koji će uzdrmati Englesku?

Kakvo bi to pojačanje bilo...

Dobio zanimljiv telefonski poziv: Luis Suarez pravi transfer koji će uzdrmati Englesku?

E. Čaušević

Urugvajski napadač Luis Suarez nalazi se na izlaznim vratima Atletico Madrida.

Suarez je pred početak prošle godine došao u Atletico iz Barcelone i bio je to fantastičan transfer madridskog kluba jer je Urugvajac jedan od najzaslužnijih što je ovaj tim na kraju došao do titule.

Ipak, iskusni napadač ove sezone ne igra u baš najboljoj formi, a i sve više vremena provodi na klupi za rezervne igrače.

Koliko želi da igra vidjelo se i prije nekoliko sedmica kada je nakon izmjene ljutito dobacivao Diegu Simeoneu što ga je izveo iz igre. No, Simeone očito ima neke druge planove zbog čega se sve više špekuliše o Suarezovom odlasku.

Urugvajski napadač ima ugovor s Atleticom do kraja ove sezone, ali španski mediji objavili su da nije isključeno da Suarez već ovog mjeseca napusti Jorgandžije.

Naime, Atletico je dobio nekoliko ponuda za Suareza iz Brazila, te jednu ponudu iz Saudijske Arabije. No, Urugvajac ne želi još uvijek da napusti Evropu i vjeruje da i dalje može igrati na vrhunskom nivou.

Oglasi

Španski novinar Gerard Romero sinoć je objavio da bi se Suarez mogao vratiti u Englesku i to u Aston Villu koju s klupe vodi njegov nekadašnji saigrač Steven Gerrard.

Aston Villa je nedavno dovela i Philippea Coutinha, a ukoliko uspiju dovesti i Suareza to će zaista biti fantastičan posao. Navodno, Urugvajac je itekako "zagrijan" da ponovo igra u Premiershipu i nada se da mu Atletico Madrid neće praviti probleme oko transfera.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Romero je objavio da je Gerrard telefonskim pozivom kontaktirao Suareza i poručio mu da ga želi u svojoj ekipi, te mu je jasno dao do znanja da bi bio prvi napadač u Aston Villi.

Suarez je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima za Atletico Madrid, te je postigao devet golova i upisao dvije asistencije.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Aston Villa ? Zašto da ne ? Gerrard čini mi se pravi odličnu ekipu, čini mi se. Hajde da te vidimo koliko si dobar -:))
3 4
Mehinaldo
Dobar igrac naravno nije vise u najboljim godinama ali mislim da ga prerano guraju u staro gvozdje ako bude pametan to da prihvati a mislim da mu engleski fudbal odgovara
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi