Zimske pripreme

Široki u drugoj provjeri razbio rivala, briljantna partija Lukića

Edmir Škorić

Nogometaši Širokog Brijega odigrali su i drugu utakmicu na zimskim pripremama.

Nakon tijesnog poraza od Hajduka na Poljudu, Širokobriježani su očitali lekciju ekipi Metkovića, pa su u kampu "Musa-Karačić" danas slavili s visokih 5:0.

U petoplasiranoj ekipi Premijer lige briljirao je Daniel Lukić koji je postigao hat-trick, dok su po gol dali još Tin Jurica i Jakov Blagaić.

Za četiri dana Široki će igrati protiv Veleža, a zatim 29. januara s Neretvancem iz Opuzena. Oba meča igraće se u Širokom, a nakon toga će ovaj tim otputovati u Antaliju gdje će imati četiri zaista kvalitetne provjere.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rivali će biti Mariupol, KSV 1919, Austria Lustenau i Dynamo Kiev. Generalka je planirana za 19. februar na Pecari protiv, najvjerovatnije, ekipe Željezničara.

Svoj prijateljski meč danas je igrao i Leotar, koji je remizirao sa ekipom NK Neretva, a bilo je 0:0.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.