Veliki preokret Atletica

Ako večeras srce nije izdalo Diega Simeonea, neće nikada

Edmir Škorić

U ludoj završnici u Madridu Atletico je nakon velikog preokreta pobijedio Valenciju s 3:2.

Valencia je bila tako blizu pobjede na ovom teškom gostovanju, imala je 2:1 vodstvo do 90. minute, no hrabri tim Diega Simeonea koji nikada ne odustaje pravi nevjerovatan preokret i ostvaruje pobjedu.

Golom Musaha u 25. minuti Valencia je stigla do vodstva, a Duro je u 44. minuti povisio na 2:0. Izgledalo je da će Atleticu trebati pravo čudo da pobijedi, ali ono se i dogodilo.

Rezervista Cunha je u 64. minuti vratio Madriđane u život, a onda luda završnica koja će da se pamti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvo Correa u početku sudijske nadoknade od sedam minuta zabija za 2:2, a nedugo nakon toga Hermoso ostaje sam na ubačaj Cunhe i loptu šalje u mrežu za ludnicu na Wanda Metropolitanu.

Ako večeras srce nije izdalo temperamentnog Argentinca Diega Simeonea, neće nikada. Atletico je s 36 bodova zadržao četvrto mjesto, Valencia ostaj deveta sa 29 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.