Dinamo bolji od Sturma

Luka Menalo strijelac u sjajnom meču na Maksimiru, igrao i Amer Gojak

Edmir Škorić

Nogometaši Dinama su danas od 14 sati na praznom Maksimiru odmjerili snage sa austrijskim Sturmom iz Graza, a završeno je pobjedom Modrih (4:3).

Dinamo i Sturm odigrali su 120 minuta, odnosno dva poluvremena po 60 minuta. Domaćin je poveo u 60. minuti, kada je bh. reprezentativac Luka Menalo s 10-ak metara iskosa s lijeve strane loptu zakucao od prečke u gol.

Na 2:0 povisio je Luka Ivanušec nakon još jedne krasne akcije Dinama u 60. minuti, odnosno u finišu ovog "prvog poluvremena".

U sedmoj minuti nastavka Komen Andrić je pogodio nakon fantastične akcije za 3:0, a Dturm smanjuje preko Langa u 74. minuti na 3:1. Andrić je bio strijelac i četvrtog gola za 4:1, a Lang smanjuje na 4:2 nakon velike greške našeg Amera Gojaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Golijada tu nije gotova, pošto je Ljubić pogodio za 4:3, a Austrijanci su imali u završnici dobru šansu da dođu do potpunog povratka i izjednačenja, no ostalo je 4:3.

Menalo je imao priliku da igra prvih sat vremena, dok je drugi bh. reprezentativac Amer Gojak kasnije ušao u igru. U Sturmu je danas nastupio i Emir Dilaver, nekadašnji stoper zagrebačkog Dinama i nesuđeni reprezentativac BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.