FOTO: EPA

La Liga

Vrijedan minimalac Barcelone na Mendizorrotzi

Haris Zilić

U 22. kolu La Lige duel na stadionu Mendizorrotza u Vitoriji odigrali su Alaves i Barcelona, a konačan rezultat je glasio 0:1.

U prvom poluvremenu nije bilo izrazitih prilika. Alaves je u 23. minuti imao priliku nakon slobodnjaka Escalantea, a Barcelona je zaprijetila u 30. minuti nakon dobrog centaršuta Pedrija, međutim njegovi saigrači kasne na loptu.

U 32. minuti je pokušao Ferran Torres, a kod domaćih i Pons u 45. minuti, bez promjene rezultata.

U nastavku slična slika na terenu, dosta borbe, ali i par lijepih prilika pred oba gola.

Najbolju šansu Barcelona je imala u 63. minuti, Pique je bio neprecizan iz veoma dobre situacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alaves je pred kraj meča zaigrao malo bolje, a izdvajaju se dvije sjajne šanse. Pina je imao priliku u 74. minuti, ali je komplikovao u završnici, da bi najbolju priliku za domaćine propustio Joselu, igrala se 78. minuta, kada je lopta nakon njegovog udarca otišla pored gola gostiju.

Do kraja utakmice još nekoliko poluprilika i kada se činilo da će utkamica završiti rezultatom 0:0, veliko slavlje za goste u 87. minuti, kada je Frenkie de Jong zatresao mrežu domaćina za 0:1 i ispostavit će se vrijedna tri boda za Barcelonu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.