Galić iz perioda dok je nosio dres Zrinjskog

Uskoro potpis

FK Željezničar dogovorio novo pojačanje · Saznajemo

Samir Mlaćo
Na treninzima FK Željezničar u narednim danima pojavit će se dva nova imena.

Radi se o desnom beku Marinu Galiću (26) koji je kako saznaje SportSport.ba postigao dogovor sa čelnicima Željezničara i uskoro će uslijediti ozvaničenje saradnje.

Galić na Grbavicu stiže iz Poljske, a oni koji prate Premijer ligu sjećaju ga se posebno po sjajnim partijama u dresu mostarskog Zrinjskog gdje je dobio i najveće priznanje Ultrasa, trofej “Filip Šunjić Pipa“.

Kasnije se okušao u Inter Zaprešiću, Borcu, te Krupi, a iz Poljske stiže kao slobodan nogometaš.

Nema sumnje da su Plavi dobili kvalitetno pojačanje, a ove sedmice ekipi će se priključiti i Alen Stevanović, iskusni krilni nogometaš koji je posljednji angažman imao u Bugarskoj.

Radi se o 31-godišnjaku koji ima bogat CV, s obzirom da je nastupao i u Poljskoj, Koreji, Srbiji, te Italiji gdje je bio član Torina, Barija, Palerma, ali i i slavnog Intera u koji je stigao sa 18 godina.

Sa Plavima i dalje treniraju Denis Žerić, Tony Livančić, Armin Čerimagić, Ševkija Resić i Dženan Osmanović čija sudbina će biti poznata ova sedmice.

Izabranici Edisa Mulalića će odigrati i prijateljski meč protiv niželigaša Batona u Sarajevu, a do kraja sedmice će biti održana i Skupština kluba koju svi simpatizeri kluba željno iščekuju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prelazni rok za Željezničar nije završen, a pregovori se vode sa potencijalnim pojačanjima na poziciji napadača. Spominje se povratak Boubacara Dialibe, no teško da će se to i ostvariti, ali i prošlosezonski prvi strijelac Prve lige FBiH, trenutni član jesenjeg prvaka drugog ranga bh. nogometa NK GOŠK Gabela Dženan Haračić koji je mnogo realna opcija u ovom trenutku.

Željezničar su do sada napustili Luka Juričić, Mate Crnčević, Bruno Zdunić, Mustafa Mujezinović, Vedran Vrhovac i Petar Bojo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.