Luka Juričić karijeru nastavlja daleko od BiH, dogovorio je sve s ambicioznim drugoligašem

Napustio Željezničar

Luka Juričić karijeru nastavlja daleko od BiH, dogovorio je sve s ambicioznim drugoligašem · Saznajemo

A. Čaušević

Među igračima koji na proljeće neće nositi dres Željezničara nalazi se i Luka Juričić.

Juričić je jesenas bio jedan od nositelja igre sarajevskih Plavih, međutim zbog dugovanja odlučio je da raskine ugovor i svoj hljeb počne zarađivati negdje drugo.

Obzirom da nosi reputaciju jednog do najboljih napadača Premijer lige 25-godišnjak je na stolu imao niz ponuda te mu nije bilo teško pronaći novi klub.

Kako SportSport.ba saznaje Juričić će karijeru nastaviti daleko od BiH, tačnije u Južnoj Koreji. Transfer je praktično već dogovoren.

Naredna stanica u karijeri sada već bivšeg člana Željezničara bit će ambiciozni drugoligaš, Gimpo.

Gimpo je osnovan 2013. godine, a prošle sezone su dobili licencu da su profesionalni klub te će od nove sezone igrati u K2 ligi, odnosno drugom rangu koreanskog fudbala.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Juričić je u Željezničar stigao u julu 2020. godine iz Šibenika. Ove sezone je upisao 17 nastupa u Premijer ligi te je dao tri gola uz dvije asistencije.

Ranije je igrao za Šibenik, Neretvanac i Široki Brijeg. Bio je član omladinskih selekcija Zrinjskog i Širokog Brijega. Ovo mu je prvi angažman van granica balkanskog poluotoka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Klackalica
Al svi nam igraci iz premier lige potpisuju za "ambiciozne" drugoligase hahahaha valjda bolje zvuci
8 1
SonPen1946
E cuj nosi reputaciji jednog od najboljih napadaca hahahahhaha
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi