Bio je i više nego u pravu

Mourinho je prije 10 godina imao predskazanje: Sve što tražim od navijača Reala je da...

Eldar Ganibegović

Iako s 36 godina na leđima, Luka Modrić je idalje motor ekipe Real Madrida.

Kapiten reprezentacije Hrvatske u Real je stigao 2012. godine iz Tottenhama, kada je trener bio Jose Mourinho.

Naravno, nije se odmah stopostotno uklopio u ekipu i pokazivao ono što je pokazivao godinama kasnije, ali portugalski trener znao je da u rukama ima dragulja.

"Sve što tražim od navijača Real Madrida je da Luki Modriću daju malo vremena i da budu strpljivi. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegovu klasu", rekao je Mourinho o Modriću 2012. godine.

Danas, deset godina kasnije, vidimo da je Posebni bio apsolutno u pravu.

S Real Madridom je Luka Modrić po četiri puta bio prvak Evrope i svijeta, dva puta na krovu Španije, uz jedan trofej španskog Kupa, četiri trofeja u španskom i tri u UEFA-inom Superkupu.

Za Real Madrid je odigrao ukupno 415 utakmica postigavši pritom 30 golova uz 66 asistencija. Godine 2018. Modrić je dobio i Zlatnu loptu i tako prekinuo veliki niz Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je karijeru počeo u rodnom Zadru, 2002. godine prelazi u Dinamo Zagreb, a jednu sezonu odigrao je na posudbi i u Zrinjskom, te u Interu iz Zaprešića. Godine 2008. prelazi u Tottenham i tada kreće velika karijera.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 146 utakmica i postigao 20 golova, a najveći uspjeh mu je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.