Real Madrid i Barcelona se bore za njegov potpis: "Sada može da ide jedino u Disneyland"

Svi ludi za talentovanim Brazilcem

Real Madrid i Barcelona se bore za njegov potpis: "Sada može da ide jedino u Disneyland"

E. Škorić

Endrick Felipe Moreira ima samo 15 godina i smatra se jednim od najtalentovanijih mladih igrača na svijetu.

Iako mu je tek 15 godina, veliki evropski klubovi ga prate i planiraju ga dovesti na ljeto. Među glavnim favoritima su Barcelona i Real Madrid.

S nekim spektakularnim golovima u dresu juniora Palmeirasa Endrick je privukao pažnju, ali trener prvog tima Palmeirasa Abel Ferreira smatra da je još nezreo da igra za prvi tim.

Upitan hoće li ga pozvati na Svjetsko klupsko prvenstvo, Ferreira je ironično rekao:

"Što se tiče Endricka, ako Palmeiras misli da je primjereno njemu i njegovoj porodici kupiti kartu za Disneyland, mislim da je to u redu. To mu treba, on je dječak od 15 godina".

"Nemojmo žuriti. Prije ili kasnije on će zaigrati za seniore. No, sada mora da se razvija sa svojim vršnjacima, pa on je još uvijek dijete", dodao je Ferreira.

Endrickov otac otkrio je da mladi Brazilac za svog idola ima Cristiana Ronalda, a južnoamerički novinari nagađali su da bi to klinca moglo odvesti u Real Madrid.

"Endrick je veliki zaljubljenik nogometa i veliki fan Cristiana Ronalda. On mu je idol i čak mi je rekao da želi da bude poput njega. Voli trenirati i usavršavati se svaki dan", rekao je dječakov otac Douglas Sousa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Pametno razmišljanje trenera, pustiti dijete da još bude dijete, njegovo vrijeme tek dolazi.
9 0
Klicko
evo nemam komentara,sta da napisem,ne znam ni sam hmm
0 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi