Mnogi smatraju da je to njegov jeftin trik

Dembeleovom agentu na aerodromu u Barceloni zazvonio mobitel, a novinari vidjeli ko ga zove

E. Čaušević

Fudbalski agent Moussa Sissoko jučer je doputovao u Barcelonu kako bi obavio razgovore s katalonskim klubom.

Sissoko zastupa Ousmanea Dembelea koji je u nekoliko navrata odbio da produži ugovor s Kataloncima, a na kraju su čelnici kluba odlučili da više neće biti u konkurenciji za utakmice Barcelone dok se ne riješi situacija.

U Barceloni su bili sigurni da će Dembele ostati i produžiti ugovor koji ističe ovog ljeta, a onda je njegov agent poslao nevjerovatne uslove koje traži za svog klijenta, te je bilo jasno u startu da to klub ne može ispuniti.

Jasno je bilo svima da Sissoko ima cilj da Dembele na ljeto besplatno napusti klub i bez obeštećenja pronađe novi tim, a tako bi njegov agent u pregovorima mogao da traži ogroman bonus.

No, sve se promijenilo kada je Xavi izbacio Dembelea iz konkurencije za utakmice i iz kluba je dobio jasnu poruku da treba napustiti Barcelonu do kraja januara ili će do kraja sezone pratiti mečeve s tribina.

Kada su shvatili da se u Barci ne šale Sissoko je odlučio da doputuje u Španiju i obavi razgovore s čelnicima kluba, te navodno Dembele sada nema ništa protiv ostanka u katalonskom timu.

Sissoko je jučer stigao u Barcelonu gdje ga je čekalo nekoliko novinara i fotoreportera, a on je izašao s mobitelom u ruci koji je zazvonio u tom trenutku. Na fotografiji se vidi kako je Sissoka navodno nazvao sportski direktor PSG-a, Leonardo, jer je pisalo na ekranu "Leonardo PSG".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, španski mediji smatraju da je to bio jeftin trik Sissoka i pokušaj da uvjeri Barcelonu kako pregovara s PSG-om, ali su sigurni da mu takav potez neće proći kod čelnika Barce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.