Alvaro Morata doputovao u Španiju i čeka poziv svog agenta

Na korak od Barcelone

Alvaro Morata doputovao u Španiju i čeka poziv svog agenta

E. Čaušević

Španski napadač Alvaro Morata će u narednim danima najvjerovatnije napustiti Juventus.

Morata igra u Juventusu od ljeta 2020. godine kada je stigao na dvogodišnju posudbu, te se očekivalo da će Španac ostati u ovom klubu do kraja sezone.

Na početku januarskog prelaznog roka Morata se povezivao s prelaskom u Barcelonu, ali je tada Juventus odbio mogućnost da ga pusti. Ipak, prethodnih dana došlo je do velikog preokreta.

Naime, Juventus je skoro završio dolazak Dušana Vlahovića iz Fiorentine koji će biti veliko pojačanje u napadu Stare dame.

Ipak, to znači da za Moratu vjerovatno neće biti mjesta u početnoj postavi, a Špancu se baš i ne sjedi na klupi. Barcelona se poslije svega ponovo uključila u priču i jasno su dali do znanja Juventusu i Atleticu da žele Moratu.

Juventus sada ne pravi nikakav problem oko Moratinog odlaska iz kluba, a kako pišu španski mediji na to je pristao i Atletico Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Marca je danas objavila i da je Morata doputovao iz Torina u Madrid gdje je jutros imao sastanak sa svojim agentom, te će biti u glavnom gradu Španije do realizacije svog transfera u Barcelonu. Njegov agent je u kontaktu s klubovima, te Morata čeka njegov poziv i vijesti da je sve završeno.

Međutim, problem za Barcu ponovo je registracija igrača, a jedino rješenje je da Ousmane Dembele napusti klub ili potpiše novi ugovor prema kojem će pristati na smanjenje plate. Ukoliko se to desi onda će Barcelona moći da registruje Moratu za mečeve La Lige.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chico
Otkud ovoj ublehi ovolika sreca u karijeri...
6 0
Mi_Ro
Hoce li po ko zna koji put reci da mu je bio san da zaigra i za Barcelonu......
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi